bæredygtighed

Den lille forskel, vi kan gøre

Vi mener, at det er værd at tænke på vores miljø.

Affaldssortering er sund fornuft, og vi gør vores bedste for at sortere plastik, glas, pap osv. Rester af madaffald og olie bliver omdannet til biobrændsel. Vi er certificeret gennem ReFood, og alle vores rengøringsmidler m.m. er Nordic Eco-mærket.


Rul ned og læs mere om, hvad vi gør for at være så grønne som muligt.

Frisk fisk fra certificerede leverandører

Vi ønsker at hjælpe med at minimere bifangsterne af bl.a. havfugle, delfiner og havskildpadder. Derfor køber vi fisk fra certificerede leverandører.

Du vil bemærke, at vi ikke serverer ål på menuen, da det er en truet art, som vi gerne vil se overleve.

Økologisk frugt og grøntsager, når det er muligt.

Vi gør en stor indsats, når vi vælger råmaterialer. Vi bruger så vidt muligt økologiske ingredienser, og vi bruger altid økologiske ris, der er dyrket i Italien.

Genbrugelige spisepinde.

De spisepinde, vi bruger, er lavet af glasfiber. De holder evigt og kan bruges igen og igen. De kan vaskes i maskine og afgiver ikke giftige kemikalier, som deres engangs spisepinde af træ gør.

Engangs spisepinde bidrager også til den globale skovrydning. Vi vil derfor gerne sælge dig et sæt til vores indkøbspris, så vi sammen kan gøre en lille forskel.

Miljøvenligt Sumi-kul.

Vi bruger Sumi-kul, som er et ikke-giftigt, 100 % CO2-neutralt kul fremstillet af kokosnøddeskaller. De brænder i næsten fem timer og kan nå meget høje temperaturer med minimale rester af røg og aske.

Ud over at være et grønnere alternativ, kombineret med vores originale japanske kulgrill, giver de - uden diskussion - den absolut bedste smag til maden, hvis du spørger os.

Socialt ansvarligt produceret chokolade af høj kvalitet.

Vi bruger chokolade fra Callebaut (opskrift nr. 823), som naturligvis er certificeret bæredygtig. Børnene er dyrebare, og vi ønsker det bedste for dem. Det gælder både for de børn, der spiser chokoladen, og for at sikre, at den ikke er fremstillet ved hjælp af børnearbejde.

For hver pakke Callebaut-chokolade, vi køber, geninvesteres en del i bæredygtigt kakao dyrkning gennem Cocoa Horizons Foundation.

Emballage

Vores takeaway emballage er fremstillet af genbrugsplast.

Da vi ikke ønsker at pålægge dig en relativt høj afgift for en mere bæredygtig emballage, vælger vi i stedet at tro på, at du også vil sortere plast og hjælpe os med at genanvende de vigtige ressourcer.

Vi holder altid øje med markedet for bedre alternativer til rimelige priser.